Receptajánló

RECEPTAJÁNLÓ BRIX BISTRONK SÉFJÉTŐL, JÓZSI NORBERTTŐL

GRILLEZETT HÁZISAJT CÉKLARIZOTTÓVAL

bonvital.hu - céklarizottó
  1. A céklát megmossuk és hámozatlanul 160 fokon kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük, majd alufóliával letakarva pihentetjük (hogy a bőre felpuhuljon és könnyebb legyen megtisztítani)
    Ezt követően egyenletes 0,5 x0,5 cm kockákra vágjuk, a leeső részeket pedig pürésítjük sóval, borssal és világos balzsamecettel ízesítjük, további felhasználásig félretesszük!
  1. Az apróra vágott mogyoróhagymát vajon megpirítjuk, majd a rizottórizst hozzáadjuk, és folyamatos keverés mellett felhevítjük, majd száraz fehérborral felöntjük. A bort teljesen elpárologtatjuk és ezt követően mindig kis részletekben zöldségalaplével felöntjük és lassan puhára főzzük.
  2. A végén hozzáadjuk a céklakockákat és a céklapürét, sóval borssal ízesítjük és vajjal gazdagítjuk.
  3. A három féle házi sajtot (natúr és snidlinges tehén grillsajt, valamint kecske grillsajt) hirtelen a forró grillen egy kevés olívaolajon pirosra sütjük.
  4. A grillezett sajtot a kész céklarizottóra tálaljuk és bazsalikomból készített zöldolajjal gazdagítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!