LÁTNIVALÓK A KÖRNYÉKEN

Fedezze fel Hévíz látnivalóit, melyeket összegyűjtöttünk Önnek.

Bonvital Hotel Heviz Programok2

Keszthely


Festetics-kastély
A Festetics kastély Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját.
A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastélydísztermében szervezik. A kastély tükörtermében csütörtökönként 19.45 órától operett koncertek várják az érdeklődőket.


Helikon Könyvtár
A 18 termet magába foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát mutatják be. A Festetics kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára.


Amazon Ház Látogatóközpont
A 2016-ban az Amazon Ház Látogatóközpontban megnyílt kiállítás Főúri utazások, úti kalandok címmel az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét tárja a látogatók elé.


Pálmaház
A pálmaház 2012-ben nyílt meg egzotikus növényeivel a királyi és főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi a Tahititől Floridáig összegyűjtött legszebb fajták bemutatásával.


Vadászati Kiállítás
A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók.


Hintókiállítás
A hintókiállítás törzsanyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18.–19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteménye.


Történelmi modellvasút kiállítás
A Vadászati Múzeum tetőterében Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása látható.


Balatoni Múzeum
A Balaton legrégebben alapított és máig egyetlen “hivatalos” múzeuma a “Magyar Tenger” természeti és kulturális értékeit tárja elénk.


Georgikon Majortörténeti Múzeum
A Georgikon (1797-1848) volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási intézménye. A tanintézet számára a Georgikon major biztosította a gyakorlati oktatás és kísérleti gazdálkodás feltételeit. A Georgikon major 1972 óta a Magyar Mezőgazdasági Múzeum része, az ország jelentős emlékhelyei között számontartott műemlék.


Belvárosi Múzeumok
Keszthely belvárosában hét egyedülálló múzeum várja az érdeklődőket: Babamúzeum, Történelmi Panoptikum, Fekete István Emlékszoba, Csigaparlament, Vidor Játékmúzeum, Horrárium és Kínzómúzeum, Középkori Erotikus Panoptikum, Nosztalgiamúzeum.


Marcipán Múzeum
A családias hangulatú cukrászdában a különleges marcipándesszertek széles a választékából csemegézhetnek a látogatók. A cukrászda mögötti Marcipán Múzeumban mintegy 100, marcipánból készített díszmunka látható.


Cadillac Múzeum
A Cadillac múzeumban értékálló gyűjtemény tekinthető meg a kiállított veterán autókból.
A Cadillac első autójának létrehozásától kezdve mindig a pompa, a fényűzés jelképe volt, törekedett az átlagon felüli szolgáltatások, a gyönyörű külső és belső formák megalkotására, melyet most egy tematikus kiállítás keretében ismerhetnek meg a látogatók.

Sümeg

 

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. A Sümegi Várban egész évben minden szerdán és szombaton 17 órakor történelmi
lovasjátékoknak ad helyszínt.

Badacsony

 

A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik ki a Badacsony. Csúcsára felkapaszkodva a túrázás élménye mellett megtekinthetjük a Szegedy Róza házat és a hozzá tartozó birtokot melyet a költő Kisfaludy Sándor feleségeként vitte a házasságba 1800-ban, valamint a Kisfaludykilátót, illetve a Balaton festőjének nevezett művész, Egry József Emlékmúzeumát is.

Szigliget

 

A Szigligeti vár a Balaton északi partján található. Mintegy 750 éves múltra tekint vissza és Magyarország egyik leglátogatottabb vára megújult és még több látnivalóval várja látogatóit, legyen szó akár egy kirándulásról, vagy egy könnyed nyáresti koncertről.

Tapolca

 

A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont fő nevezetessége a tavasbarlang, melyet 1903-ban fedeztek fel kútásás közben, és tíz évvel később a látogatók számára is megnyitottak, így hazánkban ez volt az első villanyvilágítással ellátott, és az idegenforgalom céljára is használt barlang.

Kis-Balaton

 

A Keszthelyi-öböl délnyugati csücske mellett található hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton. A majd 150 négyzetkilométeres országos jelentőségű védett területet elsősorban madárvilágáról ismerik. Látnivalók: tanösvények, Kis-Balaton Ház, Fekete István Emlékház, Kányavári-sziget, vár és újjáépített Árpád-kori templom.