Receptajánló

Receptajánló Brix Bistonk séfjétől, Józsi Norberttől

Spárga/vanília/garnéla/chili/paradicsomlekvár
  • Zöld és fehér spárgát meghámozzuk, sós-cukros vízben megfőzzük, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
  • Frissen facsart citrom, lime, narancs levéből mustár, méz, só, bors, fehér-balzsamecet, olaj és vaníliarúd kikapart magjával együtt egy merülőmixer segítségével Vinaigrette öntetet készítünk. Tálaláskor a spárgát ezzel az öntettel ízesítjük.
  • Érett paradicsomot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük, bőrét és magházát eltávolítjuk. A paradicsom húsát 0,5 cm kockára vágjuk, feltesszük főzni, cukorral, citrom levével, sóval, fekete mustármaggal, friss bazsalikommal, friss chilivel és málnaecettel ízesítjük. Végezetül pektinnel besűrítjük, még forrón üvegbe töltjük és tálaláskor a spárga mellé tesszük.
  • A garnélafarkat olívaolajban pirítjuk, sóval, fokhagymával és chilivel ízesítjük.
  • Tálaláskor félig szárított koktélparadicsommal díszítjük.
  • Tálaljuk a képen látható módon.

Jó étvágyat kívánunk!

Receptajánló
Árak / Foglalás