Receptajánló
Receptajánló Brix Bistonk séfjétől, Józsi Norberttől
Spárga/vanília/garnéla/chili/paradicsomlekvár
- Zöld és fehér spárgát meghámozzuk, sós-cukros vízben megfőzzük, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
- Frissen facsart citrom, lime, narancs levéből mustár, méz, só, bors, fehér-balzsamecet, olaj és vaníliarúd kikapart magjával együtt egy merülőmixer segítségével Vinaigrette öntetet készítünk. Tálaláskor a spárgát ezzel az öntettel ízesítjük.
- Érett paradicsomot forrásban lévő vízben blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük, bőrét és magházát eltávolítjuk. A paradicsom húsát 0,5 cm kockára vágjuk, feltesszük főzni, cukorral, citrom levével, sóval, fekete mustármaggal, friss bazsalikommal, friss chilivel és málnaecettel ízesítjük. Végezetül pektinnel besűrítjük, még forrón üvegbe töltjük és tálaláskor a spárga mellé tesszük.
- A garnélafarkat olívaolajban pirítjuk, sóval, fokhagymával és chilivel ízesítjük.
- Tálaláskor félig szárított koktélparadicsommal díszítjük.
- Tálaljuk a képen látható módon.
Jó étvágyat kívánunk!