Wellness

NYITVA TARTÁS

Szaunák:

Medencék és finn szauna (100°C): 08:00 – 21:00 között

Gőzfürdő és finn szauna (70 °C): 15:00 – 21:00 óra között

Infraszauna: használati igényét kérjük jelezze úszómesterünknek.

Spa Recepció:            H-K-Sze-Cs-V: 8:00 – 16:00       P-Szo: 8:00 – 18:00

Spa szolgáltatások:   H-K-Sze-Cs-V: 8:00 – 16:00       P-Szo: 8:00 – 18:00

Szolgáltatásaink:

 • Élménymedence élményelemekkel: 63 m2,0,9 – 1,2 m mélység, 30 – 32 °C
 • Pezsgőfürdő: 6,3 m2, 0,9 m mélység, 33 – 35 °C
 • Élményzuhany hang – és fényeffektekkel
 • Pihenőtér
 • A well-being pult frissítő italokkal igazi feltöltődést garantál a Vendégeink részére.

Szaunavilág

 • Infraszauna sótéglával

A légtérbe porlasztott só részecskék gyógyítóan és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre: nátha, megfázás, meghűlés, orrdugulás, orrfolyás, arcüreggyulladás, homloküreg –gyulladás, köhögés, légcsőhurut, hörghurut, légúti allergia, szénanátha, asztma, krupp, Bronchitis.

A sófalas infraszauna sós levegőjének naponta történő belégzése megelőző hatással van a légúti megbetegedésekben. A sófalas infrakabin használatával megszűnnek a koncentrációs és az alvászavarok is.

 • Finn szauna 100 °C illetve 70 °C

A forró és száraz a levegőn elpusztulnak a baktériumok, vírusok, a verejtékezéssel pedig a bőrön keresztül távoznak ilyenkor a szervezetből a méreg – és salakanyagok. A szauna élettani hatása igen sokféle: javítja a vérkeringést, érregeneráló, erősíti a szívet, növeli a szervezet ellenálló képességét – tehát megelőzhető így az influenza, a megfázás -, szépíti a bőrt (fiatalítja, rugalmassá teszi), enyhíti az izomlázat, és még stressz oldó hatása is van. A hatására fellépő fokozott vérkeringésnek köszönhetően a szervezet több oxigénhez jut, így könnyebben ellazul, regenerálódik. A szauna megelőzés és gyógyítás egyszerre.

 • Gőzkabin

A gőzkabinban alapvetően más körülmények uralkodnak, mint egy szaunában, ez is egy izzasztókamra, amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz és a bőrt is szebbé teszi. Leghatékonyabban 43-46 °C fokon működik legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett.
A meleg hatására a szervezet elkezd izzadni, mert így próbálja a belső hőmérsékletét megtartani. A gőzkabinban azonban akkora hőség van, hogy az erőteljes izzadás ellenére is, megemelkedik a test hőmérséklete 1-1,5 Celsiussal, mint alapesetben. Ez azzal jár, hogy felgyorsul a vérkeringés, nő a pulzusszám, és a hő hatására kitáguló ereknek köszönhetően csökken a vérnyomás.

 • Infraszauna
  • Az infraszauna a mindennapok szaunája. Az infraszaunába nem csupán felmelegadni járunk hideg téli napokon, hanem heti több alkalommal télen-nyáron rengeteget teszünk egészségünkért, szépségünkért.
  • Az infraszauna méregtelenít
   Az izzadás által a vizen kívűl a szervezetünkben, bőrünkben felgyülemlett méreganyagok is távoznak.Az izzadás hatására aktiválódik nyirokrendszerünk, mely kiválasztja a testzsírban tárolt méreganyagokat és savakat. Ezek a kitágult pórusokon keresztül kiáramalank a szervezetünkből, miközben ez az izzadság kimossa a méreganyagokat, a piszkot bőrünk mélyebb rétegeiből is.
  • Az infraszauna megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt.
   Az izzadás során, miközben a méreganyagok és a piszkok távoznak a bőrünkből olyan tisztává válik a bőrünk, amit egy szimpla zuhanyzással sosem érnénk el. Eközben a bőrünk sokkal ruganyosabb, bársonyosabb és feszesebb lesz. Így a narancsbőr ellen is hatékonyan felveszi a harcot.
  • Az infraszauna erősíti az immunrendszert.
   Szaunázás közben felmelegszik a szervezetünk, egyfajta „mesterséges lázat” idézve elő. Ez ellen védekezésbe kezdünk. Izzadunk, hogy hőt adjunk le, nyirokrendszerünk működésbe lép, és a felhalmozódott méreganyagokat kiválasztja. Ennek a rendszeres „edzésnek” és a méreganyok hiányának
   köszönhetően immunrendszerünk hatékonyabban képes végezni a dolgát.
  • Az infraszauna erősíti, rugalmasabbá teszi az érfalakat.
   A szokatlan és túlzott meleggel szemben nem csupán az izzadással védekezünk. Szívünk gyorsabban ver, vérereink kitágulnak, hogy több vért tudjanak szállítani. Így a véráramunk is bekapcsolódik az optimális hőmérsékletünk megtartásába. A vérerek kitágulása és összehúzódása jótékony hatással van az egészséges keringés megőrzésére.
  • Az infraszauna kalóriát éget.
   Szervezetünk a meleggel szembeni védekezés folyamán több száz kalóriát is eléget. Kutatások szerint egy félórás szaunázás során több kalóriát égetünk el, mintha intenzív testedzést végeztünk volna. A szaunázás azonban nem helyettesíti a mozgást, önállóan nem fogyaszt! Egy jó kis edzés után azonban jólesik a szaunázás, miközben fel is erősítjük az edzés hatását.
  • Az infraszauna csökkenti a fájdalmat.
   Izomfájdalmak, gyulladások és sebek kezelésében is nagyon hatékony a szaunázás. A felgyorsult vérkeringés több oxigént szállít a „kezelendő területhez”, illetve több károsnyagot szállít el onnan. A sérülések így sokkal hamarabb begyógyulnak, a fájdalmak enyhülnek.
  • Az infraszauna oldja a sztresszt.
   Szaunázás során csökkenek a panaszaink (melyek sokszor nem is tudatosulnak bennünk), van időnk egy kicsit magunkkal is foglalkozni, megnyugszunk testben és lélekben, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbá válunk.

A változtatás jogát fenntartjuk.