Bajor csülök recept

Hozzávalók:
1,5 kg sertés hátsó csülök
2 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
5 db borókabogyó
fél teáskanál egészkömény
fél teáskanál fekete egészbors
2 teáskanál só

Elkészítés:
A tisztított vöröshagymát negyedeljük el és a fokhagymagerezdekkel, valamint fűszerekkel együtt tegyük egy nagy lábasba. A lábast töltsük fel vízzel úgy, hogy a csülköt ellepje, forraljuk fel majd csökkentsük a lángot és lassú tűzön
főzzük kb. 1,5 órát. Ha fogyna a főzőlé akkor kevés vízzel pótoljuk. A megfőtt csülköt csepegtessük le, majd tegyük egy sütőtepsibe. A sütőt melegítsük elő 190-200 fokra. A csülköt süssük az előmelegített sütőben pirosraropogósra.
Főzőlevéből ízletes pecsenyelé készíthető.
Bajor káposztával tálalható.

 

Jó étvágyat!