Hozzávalók:
1,5 kg sertés hátsó csülök
2 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
5 db borókabogyó
fél teáskanál egészkömény
fél teáskanál fekete egészbors
2 teáskanál só
Elkészítés:
A tisztított vöröshagymát negyedeljük el és a fokhagymagerezdekkel, valamint fűszerekkel együtt tegyük egy nagy lábasba. A lábast töltsük fel vízzel úgy, hogy a csülköt ellepje, forraljuk fel majd csökkentsük a lángot és lassú tűzön
főzzük kb. 1,5 órát. Ha fogyna a főzőlé akkor kevés vízzel pótoljuk. A megfőtt csülköt csepegtessük le, majd tegyük egy sütőtepsibe. A sütőt melegítsük elő 190-200 fokra. A csülköt süssük az előmelegített sütőben pirosraropogósra.
Főzőlevéből ízletes pecsenyelé készíthető.
Bajor káposztával tálalható.
Jó étvágyat!
Hévíz négycsillagos, exkluzív kialakítású, felnőttbarát szállodája a belváros szívében, a Tófürdő szomszédságában található.
80 kényelmes szoba, 10 minden igényt kielégítő lakosztály, wellness részleg, gyógyászati kezelések, továbbá kulináris élményeket nyújtó bisztró gondoskodnak a felejthetetlen Bonvital élményről.
A Service 4 You szállodái ezen az oldalon csak itt elérhető, exkluzív kedvezményeket kínálnak. Nézzen vissza akár naponta, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre, lájkolja közösségi oldalainkat, hogy az elsők között értesüljön kizárólagos és egyedi ajánlatainkról!